Hoogbegaafden hebben over het algemeen meer prikkels en uitdagingen nodig. Zeker als hun competenties ze van een dusdanig niveau zijn dat je je afvraagt of dit nog wel menselijk is. Daar waar de gewone man namelijk al met moeite plastic scheidt, recyclen deze exemplaren complete woonwijken. En daar waar de gemiddelde hoogbegaafde een klas overslaat, hebben zij hun hele scholing naast zich neer gelegd. Pieter Boon, oprichter van het gelijknamige centrum, legt uit: “Je bent eigenlijk een held, maar veel te bescheiden om die identiteit in het openbaar kenbaar te maken. Dat verklaart de bivakmutsen en hoodies. Dit hoog empathisch vermogen speelt ze wel eens vaker parten. Ze stimuleren anderen dan liever, dan dat ze zelf met de eer gaan strijken. Behalve natuurlijk als er pure onrechtvaardigheid of oneerlijkheid in het spel is. Wat hen bijvoorbeeld nogal steekt, is dat de zogenaamde “zorghelden”, politie, brandweer en ambulancepersoneel, een dikke auto van de zaak meekrijgen met allemaal toeters en bellen en in hun mooie uniformen alleen maar status en respect afdwingen bij het volk. Zij willen dat eigenlijk ook! Deze “relschoppers” zijn dus niets meer dan jengelende kinderen die stampvoetend zeuren om een standbeeld. Ze beseffen echter niet dat hun nazaten dat eerbetoon onmiddellijk weer omver zullen trekken en meteen een vette claim indienen, omdat het genetisch nu eenmaal bepaald is dat ze, zolang ze niks beters te doen hebben, een zinvolle dagbesteding en vooral een inkomen moeten hebben!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *