“Uiteraard bespaart het ook gigantisch veel ruimte”, jubelt Christa Piek (49) in kerststemming. “Vorig jaar moesten we het feest nog met tegenzin voorbij laten gaan, maar nu hebben we 80 gasten uitgenodigd in onze middenwoning. En dan confisqueert zo’n boom toch al gauw anderhalf bij anderhalve meter, waar vier tot zes lallende vrienden kunnen staan. En omdat de gevaccineerden niets ergs kan overkomen en het de antivaxers in zijn geheel niet interesseert -voor beide partijen een kwestie van geloof- wordt het een echt tof kerstweekend, want zo sluiten we ook niemand uit.
We hebben in de gezamenlijke slaapruimte zelfs een os, een ezel en wat schapen, dus ik zal er niet van staan te kijken als het uiteindelijk een levende kerst- of zwijnenstal wordt. Het opruimen daarna wordt echter wel een stuk makkelijker zonder al die naalden!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *