“Ik had nooit gedacht dat ik de complotkaart nog eens zou gaan trekken, maar hier prik ik toch graag even doorheen. Dat nu zelfs iets simpels als ‘het woord van het jaar’ de polarisatie in dit land een dikke boost geeft en dat allemaal gebeurt onder het toeziend oog van ‘De Grote Van Dale’ spreekt namelijk boekdelen! Omdat het winnende woord ‘Prikspijt’ ook nog eens voor tweeërlei uitleg vatbaar is, zou ‘Splijtprik’ dan ook veel meer van toepassing zijn geweest, maar schijnbaar is men momenteel dusdanig besmet dat echt niemand meer helder kan denken. Wij hebben in ieder geval nog het benul gehad om beroep aan te tekenen tegen dit besluit en tevens een vergunning aan te vragen voor een landelijke doch geweldloze protestmars tegen deze ‘woordwaanzin’, hoewel er binnen onze organisatie ook steeds meer stemmen opgaan voor ‘woordwaarheid’. Als woord van het jaar scoort ‘vaccinatiefascinatie’ echter het best!” Aldus S. van der Punt, woordvoerder van het P.V.W.S. (Platform Voor Wordfeud en Scrabble)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *