In tegenstelling tot de statische ‘open haard beelden’ bij SBS6 op kerstavond, gaat deze overname ruim voor kerst al rond als een lopend vuurtje. Een mediawoordvoerder met gebarentolk legt uit:
“De kijkcijfers zijn en blijven fenomenaal, zelfs als men een week van te voren al weet wat er komen gaat. Hier is dus sprake van een aanstekelijk format dat nog jaren te gebruiken zal zijn, temeer omdat de varianten daarop zich helemaal van zelf aanbieden. Toch hebben we ons genoodzaakt gezien om een tweetal minimale wijzigingen door te voeren, die echter in het geheel amper zullen opvallen. Omdat Linda vóór de persconferenties nog ’s lands grootste TV-persoonlijkheid was, zal zij de plaats van Irma Sluis gaan innemen. Gezien de vele opgestoken middelvingers en graaipogingen sinds haar overstap naar Talpa, lijkt ze al vakkundig wegwijs te zijn gemaakt in gebarentaal. Voorts vervangen we Hugo de Jonge door Johnny, vanwege zijn coachende karakter bij slecht nieuws zoals hij dat zo mooi liet zien in ‘Down met Johnny’, maar vooral om zijn ruimschootse en succesvolle ervaring met primetime in het programma HLF8. Voeg Mark Rutte daarbij voor de vrolijke noot en de cijfers zullen niet meer in de hand te houden zijn. Uiteraard gooien we het dan meteen achter de decoder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *