Was vroeger het wegkwijnen achter de geraniums, om pas na een week dood gevonden te worden door je buren, nog populair; in de virtuele wereld kun je echter doorleven terwijl je al jaren dood bent. Het gaat om de likes  waardoor niets meer is wat het lijkt. Volgens facebookprofielen leiden we namelijk een groots en meeslepend leven. De profieleigenaar gaat er uiteindelijk zelf ook in geloven en wordt vanaf dat moment geleefd. Het dagelijks gepusht worden bijvoorbeeld om veelal onbekende jarige jobjes onder je, ook al door Facebook voorgestelde, vrienden te feliciteren, bevorderen echter het sociaalwenselijk hooggeachte aanzien. Handige en vooral slimme Algoritmen zetten ons op een verkeerd been, welke aandoening inclusief slachtofferrol daarna optimaal wordt ingezet om hernieuwde zalvende aandacht te genereren. Om echter weer baas te worden in eigen account en tevens je status significant te verbeteren, volgt hier een top 3 van handige tips.

(virtueel tromgeroffel)

3: Koester vervelende, zwaar emotionele situaties. Iedereen wil omhoog in de populariteitpoll, dus levert dit “heerlijke gewentel in ellende” gegarandeerd begrip, medeleven en de meest uiteenlopende emoticons op.
2: Meld zoveel mogelijk sterfgevallen en herdenk die vervolgens wanneer het maar kan. Pas wel op met het reeds gebruikte aantal opa’s en oma’s.
1: Verander je geboortedatum maandelijks!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *