Hoe komt het toch dat bomen steeds vaker betrokken raken bij ernstige verkeersongevallen? Hierbij het schokkend relaas van een bomenfluisteraar die liever anoniem wil blijven.

“Dit exemplaar, een vent van een boom die we in het kader van de privacy Iep zullen noemen, wilde definitief kappen. Dankzij de aanleg van deze snelweg was hij zijn hele familie wreed verloren: Met de botte bijl! En dan hebben we het alleen nog maar over verkeer door dit bos, het habitat van Iep. Het gaat helaas veel verder! Ondanks dat ze al jaren pas op de plaats maken, moeten bomen schijnbaar toch wereldwijd wijken. Ze zijn op een of andere manier niet populier. Over het uitmoorden van een bepaald ras wordt wel al jaren geboomd, maar in dit geval zijn er wereldwijd zelfs miljoenen verschillende stammen omgelegd. En natuurlijk wijst de vervoerssector in deze naar Iep en zijn bos. Dat zou een thuishaven bieden voor allerlei beesten die oversteken zonder licht en zo de 24 uurs economie ernstige schade berokkenen. Maar die willen ’s avonds ook naar huis! Partner Els zal echter niet meer met haar Iep kunnen knuffelen of sparren. Hij werd ter plekke uit zijn lijden verlost en laat zo een grote leegte achter.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *