De eerste stemdag van de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht kende een bijzonder akkefietje. Een man die wilde stemmen, meldde zich vanmorgen in tweede instantie om 9.13 uur  bij het stemlokaal met een doos potloden. Om 8.31 uur namelijk had hij blanco willen stemmen, maar op het formulier gezien dat alle kandidaten een leeg vakje voor hun naam hadden. Gezien het grote aantal verkiesbaren, besloot hij huiswaarts te keren om ‘versterking’ te halen in de vorm van extra potloden om alle vakjes aan te kunnen kruisen op één na. “De overige schrijfexemplaren verkoop ik daarna dan wel bij de ingang!” bleek zijn devies achteraf. Zo ver is het echter nooit gekomen. “Halverwege het formulier kreeg ik een acute muisarm en werd per ambulance afgevoerd. Mijn stem is hierdoor ongeldig verklaard en mijn potloden zijn verloren gegaan. Heel sneu allemaal. Bij de laatste Elfstedentocht liep ik slechts 1 kruisje mis, dus dit is echt wel een vette blamage. Over 4 jaar krijg ik echter een nieuwe kans onafhankelijk van het feit of er dan ijs ligt!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *