“Even heerlijk relaxt een ambachtelijk ‘frikadelletje speciaal’ wegkanen, of een bereklauw in jouw tempo naar binnen schuiven, wie wil dat nou niet?” Peter Vriedhof van het LAKS, het Landelijke Aktie Komitee Scholieren, is blij met het overheidsbesluit om fastfood definitief in de ban te doen. “Langere pauzes of vaker korte pauzes zou het schrokken van voedsel al significant tegengaan, zodat je goed kunt kauwen en de voedingswaarden optimaal door je lichaam worden opgenomen en verwerkt. Het scheelt meteen in de massale verspilling van lunchpakketjes en het bijbehorende inpakplastic. Daarnaast komen leerlingen ook nog eens meer uitgeslapen op school, omdat ze ’s morgens hun bammetjes niet meer hoeven te smeren!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *