“Het is momenteel helemaal hot. Een beetje steekpartij mag dan ook niet meer ontbreken in het dagelijkse ritme.” Cyniclown Magazine spreekt met voedseldeskundige Norbert Tofu. “Het gebrek aan echt vlees heeft een grotere impact dan we allemaal hebben willen zien. En dan praat ik nog niet eens over de voedingswaarden, maar over de rituelen die bij het consumeren van vlees horen. Het doelbewust vastzetten van een stuk doorbloed weefsel met een vork, om het daarna met een goed in de hand liggend mes te doorklieven totdat het water je in de mond loopt, is toch voor de meesten van ons een onbetaalbare beleving geworden. Voor alle anderen ontbreekt gewoon het spelelement. Aan de andere kant is er een duidelijk overschot aan mensen, dus moet het eigenlijk niet gaan over dát het gebeurt, maar over hoe het gebeurt en dat kan, zoals een oud spreekwoord zegt, inderdaad een stuk humaner: Van uitstel komt afstel, dus van uitschot komt afschot!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *