De tweede dag van de lente is nog geen feit, of de eerste claims zijn al weer binnen. Meteoroloog Paul Pietersma verklaart deze hype. “In deze verhitte tijd van het wentelen in de slachtofferrol en de bijbehorende claimcultuur kon je er gewoon op wachten. Eigen verantwoordelijkheden verdwijnen namelijk al jaren als sneeuw voor de zon of als ijskappen op de polen. Maar in dit klimaat zal het toch  minder voorspelbaar zijn of het schadevergoedingen gaat regenen, want Rutte, noch Ajax, noch The Voice Of Holland wensen hiervoor verantwoordelijk gehouden te worden. Wij van het KNMI sluiten ons graag aan bij dat rijtje en ook het Vaticaan heeft zijn handen er inmiddels van afgetrokken. Het is echter nog te vroeg om te spreken van een storm in een glas water!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *