Na wantoestanden bij de meeste sportbonden kon het niet langer uitblijven: de beerput is nu ook formeel geopend bij de Nederlandse Dambond. Onderzoeker Peter Schaakmans laat zijn hoofd rusten op zijn gevouwen handen als hij probeert uit te leggen over hoeveel schijven het probleem eigenlijk liep. “Vanaf de oprichting van de bond werden zwart en wit al keihard tegenover elkaar gezet. Simultaan daaraan werd er alleen nog maar in vakjes gedacht, waarbij de zwarte of donkerste daarvan het uiteraard weer het meest moesten ontgelden. Deze zware mentale vernederingen werden daarnaast steevast fysiek ondersteund. Er werd bijvoorbeeld onophoudelijk geslagen tot er niets meer van de ander over was. Mocht iemand onverhoopt de overkant halen, werd hij bruut besprongen. Kortom: dit had de vertrouwenspersonen nooit mogen ontgaan. Het lijkt er echter op dat zij een bord voor de kop hebben gehad!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *