Na twee jaar lockdowns en daarna een dreigende wereldoorlog lijken veel mensen hun realiteitszin te verliezen. “Men werpt alle lasten en verantwoordelijkheden van zich af, alsof niets er nog toe doet.”  Els van der Linden, natuurliefhebster en psychologe, vreest de mentale overwoekering die inmiddels vertakkingen kent in alle lagen van de bevolking en waarschijnlijk ook al niet meer te herstellen is. “Men ziet op één of andere manier het bos niet meer door de bomen en is gaan beknotten op belangrijke zaken zoals werk, hobby, vrije tijd, sociaal gedrag en gezondheid. Trof je eerst alleen nog corona-honden aan bomen gebonden; nu wordt werkelijk alles aan de wilgen gehangen. Ik vrees dan ook dat dit globaal zowel fysiek als qua welbevinden gaat eindigen in een kaalslag!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *