“Even heerlijk relaxt een ambachtelijk ‘frikadelletje speciaal’ wegkanen, of lekker onthaast een bereklauw in jouw tempo naar binnen schuiven, wie wil dat nou niet?” Peter Vriedhof van het LAKS, het Landelijke Aktie Komitee Scholieren, is blij met het CDA-voorstel om fastfood in het bijzonder en schranzen in het algemeen in de ban te doen, maar keert zich fel tegen een minimum leeftijd. “Wel zou je een minimumafstand tussen school en frietkar kunnen verordenen, zodat er voor en na de maaltijd meer gelopen of gerend, kortom bewogen wordt. En dan er zijn nog legio gezonde maatregelen om dat ‘fast’ van het fastfood af te krijgen. Langere pauzes, of vaker korte pauzes, zouden het schrokken al significant tegengaan, zodat je goed kunt kauwen en de voedingswaarden optimaal door je lichaam kunnen worden opgenomen en verwerkt. Het scheelt meteen in de massale verspilling van lunchpakketjes en het bijbehorende inpakplastic. Daarnaast komen leerlingen ook nog eens meer uitgeslapen op school, omdat ze ’s morgens hun bammetjes niet meer hoeven te smeren!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *