“Het wordt levensgevaarlijk op de weg en in zwemgelegenheden nu blijkt dat mensen hun ongeldige rij- en zwembewijzen massaal niet inleveren!” De woordenstroom van Connie van de Hoge van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij komt als een waterval over ons heen. “Niet alleen op zee of in open water, maar vooral juist in zwembaden zullen onnodig veel slachtoffers onder de ongetrainde en malafide zwemmers te betreuren zijn. In 8-baans wedstrijdbaden heb je namelijk te maken met doorgetrokken strepen, dus daar zijn geen vluchtstroken, terwijl je in recreatieve baden in duikkuilen, watergolfslagen en glijbanen terecht kunt komen. Ik verwacht na dit alarm zelfs een verdubbeling van het aantal verdrinkingsdoden, want een gewaarschuwd mens telt immers voor twee!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *