De organisatie van de 104e editie van de Nijmeegse Vierdaagse zal een andere weg moeten bewandelen, omdat de inschrijvingen met ruim 10% minder totaal niet op koers liggen.  Bert en Martine Slentermans zetten de mogelijke stappen op een rij. “We zouden een derde oproep kunnen plaatsen, want we hebben natuurlijk nog tot 19 juli. Ook zouden we een mini-afstand van 1 km in het leven kunnen roepen voor deelnemers onder de 4 en boven de 100 jaar.” Bert neemt het soepel van Martine over als ware het een estafette: “We moeten natuurlijk wel reëel blijven. Het gaat hier namelijk om prestaties, dus om kwantiteit, waardoor ik juist veel meer hink op twee gedachten: Het uitbreiden van het aantal kilometers, want minder mensen met meer kilometers in de benen, leveren uiteindelijk ook de gewenste statistieken, of in datzelfde kader een vijfde wandeldag toevoegen. Maar misschien heeft Martine gelijk en zal het na een derde oproep zo’n vaart niet lopen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *