Omdat de NOS getuige was van de brandstichting gaan de beelden als een lopend vuurtje door Nederland. “Maar niet alleen de beelden”, zegt brandweerman Sam Roethof.  “Ook de vlammen zelf grijpen om zich heen, inmiddels in het hele land! De brandstichter kon gelukkig ter plekke worden aangehouden, maar wat hem precies bezielde is nog onduidelijk, omdat hij onmiddellijk een dik rookgordijn optrok. De Wereld heeft uiteindelijk geen enkel risico gelopen en omdat we eigenlijk meteen opgeschaald hebben naar een ‘zeer grote brand’ zal Nederland vanavond de zo gekoesterde vrijheid gewoon kunnen vieren. Behalve natuurlijk de dader die, met een kop als een lucifer door het schaamrood, in hechtenis zal verblijven tot het onderzoek is voltooid!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *