Wat jarenlang onmogelijk leek, is plotseling werkelijkheid geworden. Juist in een tijd dat termen als ‘Kameraden’ en ‘Oorlog’ extra beladen zijn, lukte het Femke Halsema wat Poetin en Zelensky al maanden niet voor elkaar kregen. Verbroedering tussen twee partijen die elkaar sinds mensenheugenis naar het leven staan. Een woordvoerster van de gemeente Amsterdam brengt met schorre stem en een vuvuzela verslag uit: “Ik stond langs de lijn, zag de opstellingen van beide partijen en vreesde een clash van jewelste, toen deze linksbenige zich op de groene mat begaf. Ze draaide zich handig uit elke situatie, totdat ze alle Ajacieden tegen het zere been schopte met de mededeling dat ze niet naar het museumplein mochten. Meteen voegde ze daar echter aan toe dat dat volgend jaar wel mocht, waardoor de Rotterdammers zich gepasseerd voelden, omdat ze een gekocht kampioenschap 2023 vermoedden. Ondanks de zojuist veroverde eensgezindheid bleef het daarna nog lang onrustig in de kantine, maar dat was eigenlijk meer omdat de gezamenlijke aanhang er niet uitkwam of de nieuwe club nu Ajefoord moest gaan heten of Feijenax!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *