Lijstenmakers willen dat de alsmaar groter wordende groep rare kwasten onmiddellijk ophoudt met hun nog vreemdere streken. “Er moeten inmiddels spijkers met koppen worden geslagen, want we kunnen geen kant meer op! De zwarte lijst is uit den boze, de witte lijst schoffeert chinezen, bij rode lijsten springen de indianen in het zadel en met blauwe lijsten kun je claims uit Indonesië verwachten. Met het werken met papieren, kartonnen en houten lijsten moest al eerder gekapt worden in verband met het behoud van bomen, waardoor groen eigenlijk ook al niet meer mogelijk is. En plastic is alleen nog toegestaan in recyclebare wissellijsten. Daarmee verdwijnt dus niet alleen de romantiek van het schilderij, maar vooral het sierlijke fundament van ons vak. Als er niet snel wat verandert, zien we dus geen andere oplossing dan ons zelf maar op te hangen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *