De hele wereld staat ongeveer in de fik, waardoor het niet vreemd is dat die niet ook nog voorbereid is op luttele zaken als bosbranden. “We kunnen onze aandacht niet overal tegelijk op focussen, wat sowieso al brandgevaarlijk is”, zegt brandweerman Sam Smeulmans die zich even vrij kon maken uit een verhitte bijeenkomst over de aanwezigheid van Pfas in bluswater. “We hebben dus nog geen sancties liggen voor de veroorzakers van natuurbranden, maar we moeten er ook voor waken dat elk vuurtje meteen in de kiem gesmoord wordt. Het is namelijk de grootste energiebron van onze passies. Hou dus je hoofd koel! Als dat niet lukt met wat ‘bluspoeder’ in je neus, is pappen en nathouden voorlopig de enige remedie!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *