Sinds de brand van 13 juni in Oisterwijk komen er uit het hele land verontrustende berichten. “Auto’s worden brandend aangetroffen, boerderijen gaan in vlammen op, pergola’s, veranda’s, balkons, carports en zelfs complete tuinen met vijver!”, zegt Jeffrey Kolenbrander van het brandwondencentrum. “Gelukkig zijn er tot nu toe geen doden gevallen, maar dat zal niet lang meer op zich laten wachten, nu steekvlammen nog meer roet in het eten gooien tijdens drukbezochte barbecues. Het lijkt in alle gevallen op brandstichting, maar daar hebben we dan weer geen sporen van aangetroffen. En dat feit geeft ons het sterke vermoeden dat gelegaliseerde, maar ernstig geradicaliseerde, aanmaakblokjes verantwoordelijk zijn voor elke aanslag in welke vorm dan ook!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *