Er gaat niets boven Groningen. Zelfs het klimaat en de bijbehorende duurzaamheid niet. Onderzoeker Ijse Koudenburg leest een stukje voor uit het rapport dat naar het Ministerie van Klimaat en Energie gaat: “Groningen scoort niet alleen abominabel slecht op het gebied van onderhoud en isolatie, maar ook de teruglevering van energie aan het gas en stroomnet laat significant te wensen over. Het lijkt er sterk op dat ze de kraan bewust dichthouden. De huizen zijn kieriger dan de koeien tochtig en het enige echt groene dat we bij al die slechtonderhouden woningen aantreffen is een dikke laag mos. We denken niet gauw in boetes, maar een compensatie aan de rest van Nederland is hier zeker op zijn plaats!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *