Terwijl er in de stikstofcrisis agressief wordt gezocht naar een oplossing, heeft de agrarische sector het leerstofprobleem in het onderwijs inmiddels uiterst vredelievend getackeld. “Jarenlang zijn we bezig geweest met het opzetten van megastallen en die komen nu goed van pas!”, zegt Harmke van der Schuur namens LTO Nederland. “Bij een tekort van 11.000 leraren en een klassengrootte van 25 leerlingen praat je al gauw over een leerlingengroep van 275.000.  Dan kun je niet anders dan werken met megaklassen naar Chinees model. We hadden er in 2021 in Nederland 999 van, wat neerkomt op 275 leerlingen per stal en dus maar een tekort van 1.000 leerkrachten. En met een beetje goede wil en geen gezeur gaan er ook 1000 koters in wat neerkomt op 275 leerkrachten. Geen nieuwe schoolgebouwen, geen extra salarissen en veel minder vervoerbewegingen. Net zo duurzaam als simpel dus. Kwestie van megagoed onderwijs in het verleden!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *