De derde week van de zomer is nog geen feit, of het regent alweer schadeclaims. Meteoroloog Paulus Pietersma verklaart die hype. “In deze verhitte tijd van het opzoeken van de slachtofferrol en de bijbehorende claimcultuur kon je er gewoon op wachten. Eigen verantwoordelijkheden verdwijnen namelijk al jaren als sneeuw voor de zon. Maar in het huidige klimaat zal het toch ook minder voorspelbaar zijn of we overspoeld worden door een tsunami van schadevergoedingen, want Rutte, noch Ajax, noch The Voice Of Holland wensen hiervoor verantwoordelijk gehouden te worden. Wij van het KNMI sluiten ons graag aan bij dat rijtje en ook het Vaticaan heeft zijn handen er inmiddels van afgetrokken. Het is echter nog te vroeg om te spreken van een storm in een glas water!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *