Hoogbegaafden hebben over het algemeen meer prikkels en uitdagingen nodig. Daar waar de gewone man met moeite plastic scheidt, recyclen deze intellectuelen complete woonwijken. En daar waar de gemiddelde hoogbegaafde een klas overslaat, hebben zij hun hele scholing naast zich neer gelegd. Pieter Boon, oprichter van het gelijknamige centrum, legt uit: “Je bent eigenlijk een held, maar te bescheiden om die identiteit in het openbaar kenbaar te maken. Dat verklaart het veelvuldige gebruik van bivakmutsen en hoodies. Ze stimuleren anderen ook veel liever dan dat ze zelf met de eer gaan strijken. Behalve als er onrechtvaardigheid of oneerlijkheid in het spel is. Dan gaan ze de verantwoordelijkheid niet uit de weg en ontlasten ze de rechtstaat door aanklager, rechter en beul te zijn. En dat helpt weer bij het huidige personeelstekort. Wat een klasse, welk een niveau. Chapeau!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *