“Als er eenmaal woorden vallen, vallen er ongetwijfeld woorden! Je kunt namelijk niets meer zeggen tegenwoordig. Er wordt niet meer gedacht, beargumenteerd of op feiten afgegaan, er wordt alleen nog maar gevoeld met die allesbepalende aandachtsgeile onderbuik. Tja, en dan weet je het wel hè. Uit het niets komen scheepsladingen slachtoffers bovendrijven!” Peter de Zwijger, geen familie van Willem overigens, maar een ervaren talkshow-host, hangt zijn verbale kwaliteiten definitief aan de wilgen. “Als je het niet zeggen kan, zing het dan!” was heel lang nog een mooi alternatief, maar sinds de banaliteiten bij The Voice Of Holland, waarbij ook een slechte taalbeheersing aan het licht kwam -vocaal en oraal zijn immers twee verschillende zaken- zijn alle mogelijkheden om met elkaar in gesprek te gaan voorgoed om zeep geholpen. In onze talkshow wordt vanaf nu dus alleen nog gezwegen. Hou dus ook je muil en wees mooi. Pssssst!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *