Even heerlijk relaxt een ambachtelijk ‘frikadelletje speciaal’ wegkanen, of lekker onthaast een bereklauw naar binnen schuiven, wie wil dat nou niet? Peter Vriedhof van het Landelijke Aktie Komitee Scholieren, bijvoorbeeld! “Alleen als er een minimumafstand tussen school en frietkar wordt verordend, zodat er voor en na de maaltijd meer gelopen of gerend wordt. En dan er zijn nog legio gezonde maatregelen om dat ‘fast’ van het fastfood af te krijgen. Langere pauzes of vaker korte pauzes zouden het schrokken al significant tegengaan zodat je goed kunt kauwen en de voedingswaarden optimaal door je lichaam worden opgenomen en verwerkt. Het scheelt tevens in de massale verspilling van lunchpakketjes en het bijbehorende inpakplastic. Daarnaast komen leerlingen ook nog eens meer uitgeslapen op school, wat prestatie verhogend werkt, omdat ze ’s morgens hun bammetjes niet meer hoeven te smeren!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *