De Goedheligman pakt verrassend uit: “Dat gezever over mijn bestaansrecht heeft inmiddels al een langere baard dan ik zelf heb. Het wordt dan ook tijd dat ik sommige azijnpissers eens flink onder uit de zak geef! Want waar is de tijd gebleven dat zwart en wit, in willekeurige volgorde, gezellig Bij1 zaten te wachten tot een buitenlandse vreemdeling aan de deur klopte die zelfs meer dan welkom was? De tijd dat daken nog veilig voor ons Sint en Pieten waren zonder zonnepanelen. De tijd dat er door kinderen nog verbindend gezongen werd in plaats van al rappend een mes in elkaars lijf te steken. Al dat gesodemijter ben ik meer dan zat. En nu moet ik ook nog mee in die buitensluitende inclusiviteit; eerst mijn piet, en nu mijn noten die niet gemberneutraal zouden zijn. Ik voel me inmiddels totaal ontmand. En God, die ander goedheiligman of -vrouw waar ook al geen mens meer in gelooft, weet wat er nog komen gaat! Ik heb deze week dan ook spoedoverleg gehad met mijn staf en met marsepijn in het hart besloten dat ik mijn Nederlandse tour definitief ga cancelen. Het is klaar, ik ben moegestreden en heb niets meer te geven. Het kan niet van één kant blijven komen. Ik ben toch zeker Sinterklaas niet!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *