Musea willen dat de almaar groter wordende groep rare kwasten onmiddellijk ophoudt met hun nog vreemdere streken. “Er moeten spijkers met koppen worden geslagen, want nu de plaktivisten zich ook op lijsten richten, kunnen we geen kant meer op! De zwarte lijst is uit den boze, de witte lijst schoffeert chinezen, bij rode lijsten springen de indianen in het zadel en met blauwe lijsten kun je claims uit Indonesië verwachten. Het werken met papieren, kartonnen en houten lijsten moest al eerder gekapt worden in verband met het behoud van bomen, waardoor groen ook niet meer mogelijk is. En plastic is alleen nog toegestaan in recyclebare wissellijsten. Daarmee verdwijnt dus niet alleen de romantiek van het schilderij, maar vooral het sierlijke fundament van het vak. Als er niet snel wat verandert, zien we geen andere oplossing dan de kunstenaars op te hangen!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *