Hoewel er geen Corona meer is, zitten ze toch op veilige afstand van elkaar. Het blijft immers een talentenjacht. “Nee,” zegt de woordvoerder van het productiebedrijf, “het is juist geen wedstrijd! Iedereen heeft wel meegedaan aan een talentenjacht, maar dit programma moet je zien als atelier, etalage of museum. Cultureel en kunstzinnig als de neten dus. Al deze kunstenaars maken aan het eind van de serie dan ook onderling uit wie de beschikbare 25.000,- aan portfolio-ondersteuning verdient.”
“Natuurlijk worden ik, mijn band en de opnamestudio er uiteindelijk alleen maar beter van, maar hé………dat is tenslotte ook ons werk!” zegt Waylon die ooit zelf deelnemer was en daarna vooral als coach furore maakte. “Nadat men het klappen van het publiek én de zweep heeft leren kennen, zijn deze kanjers toch weer boven komen drijven in de beerput van de muziekwereld en dat siert hen en hun innerlijke kracht. Daarnaast laat het duidelijk zien hoeveel positieve invloed negatieve emoties hebben op het creatieve proces en de ongelofelijke waanzinnige pareltjes die daaruit voortvloeien!”
“En dan bedoelt hij geen zweet!” lacht Martijn. “Maar ondanks dat het geen wedstrijd is, gooien we inmiddels hoge ogen qua kijkcijfers en vallen we we als programma volledig onbedoeld toch vet in de prijzen. Het was in eerste instantie nog een nek aan nek race met “De Beste Zangers van Nederland”, maar de titel “Grootste Jankprogramma Allertijden!” kan ons niet meer ontgaan!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *