“Wij springen per direct in het diepe, want anders wordt het levensgevaarlijk in zwemgelegenheden nu blijkt dat steeds meer kinderen geen zwemdiploma hebben en er ook moeilijk aan kunnen komen!” De woordenstroom van Connie van de Hoge namens de LOI en NCOI komt als een waterval over ons heen. “Niet alleen op zee of in open water, maar vooral in zwembaden zullen onnodig veel slachtoffers onder die ongetrainde zwemmers te betreuren zijn. In 8-baans wedstrijdbaden heb je namelijk te maken met doorgetrokken strepen, waardoor je in noodsituaties niet kunt uitwijken naar de vluchtstrook. Daarnaast tref je in recreatieve baden duikkuilen, watergolfslagen en glijbanen die het moeilijk maken je hoofd boven water te houden. Ik verwacht na deze noodkreet dan ook een verdubbeling van het aantal verdrinkingsdoden, want een gewaarschuwd mens telt immers voor twee. Daarom bieden wij vanaf vandaag online maar ook schriftelijke zwemcursussen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *