“Het was onderhand wel een keertje klaar. Eerst werd ik gewipt als fractievoorzitter en lijsttrekker, zij het nog met wederzijdse goedkeuring, zonder grensoverschrijding en met de duimpjes omhoog, maar daarna ben ik keihard genaaid! Sigrids kijk op de nieuwe bestuurscultuur was namelijk heel erg gericht op persoonsverheerlijking. Zo sprak ze op een bepaald moment zelfs over een tweede Kaagbaan op Schiphol. Als minister van Klimaat vond ik dat daar totaal geen sprake van kon zijn. Daarnaast was het ook veel logischer, met de vele (jumbo)jetten die daar komen en gaan, dat die baan naar mij zou worden vernoemd! Enfin ik wist waar ze woonde, heb een paar vrienden gebeld, fakkels gekocht en wat intimiderende mails gestuurd en een carrièremove gemaakt. Hieruit blijkt dus duidelijk dat ik de huidige tijdsgeest feilloos aanvoel en de strijd met Frans en Pieter en hun trucjes vol vertrouwen aanga!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *