a white suffolk lamb lying in the grass

De aanstaande breiwerkjes dartelden sinds vandaag weer door de wei alsof het een lieve lust is. De Nationale Lammetjes Dagen zijn namelijk weer begonnen, hoewel dat feit niet overal tot smaakvolle fotoreportages heeft geleid. “In die delen van Nederland waar vegetariërs en dierenvrienden inmiddels met harde hand regeren, stond de moestuin namelijk centraal. Op de Veluwe echter, waar naasten- en dierenliefde nog ouderwets hoog in het vaandel staan, was het een komen en gaan van dagjesmensen”, vertelt Hans Scheerder, directeur van schaapskooi “Het Land Van Ooi” enthousiast. “Met de omzet van alleen vandaag al zitten we voorlopig geramd! Gisteren zag het er nog naar uit dat al die zoete lieve pluizenbolletjes niet eens zouden opvallen in het sneeuwlandschap, maar gelukkig konden we de toekomstige broodjes shoarma toch nog voorschotelen op een bedje van sappig gras en groene klaverblaadjes, al dan niet gelardeerd met kakelverse eitjes!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *