Musea willen dat de almaar groter wordende groep rare kwasten onmiddellijk ophoudt met hun nog vreemdere streken. “Er moeten spijkers met koppen worden geslagen, want nu de plaktivisten zich ook op lijsten richten, kunnen we geen kant meer op! De zwarte lijst was al uit den boze, de witte lijst schoffeerde chinezen, bij rode lijsten sprongen de indianen in het zadel en met blauwe lijsten kon je claims uit Indonesië verwachten. Het werken met papieren, kartonnen en houten lijsten moest al eerder gekapt worden in verband met het behoud van bomen, waardoor groen ook niet meer mogelijk is. En plastic is alleen nog toegestaan in recyclebare wissellijsten. Daarmee verdwijnt dus niet alleen de romantiek van het schilderij, maar vooral het sierlijke fundament van het vak. Als er niet snel wat verandert, zien we geen andere oplossing dan de kunstenaars zelf op te hangen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *