“De plastic soep kon wel eens smakelozer worden gegeten dan hij momenteel wordt opgewarmd!” Dat is de wat vage en voorzichtige conclusie van oceanologe Professor Maggie de Grote-Stille.  “Maar omdat dit statement zonder ballen nu eenmaal op ieders bordje terechtkomt moeten we daar zeker niet flauw over doen! Ten eerste dreigt er, door alle Ocean-clean-ups in het bijzonder en recycling programma’s in het algemeen, een groeiend tekort aan plastic. Ten tweede zijn vissen, schelpdieren en ander eetbaar materiaal dusdanig gevuld of gelardeerd met PFAS dat het gevaarlijk is geworden voor de volksgezondheid. We zullen dus vooral geen water bij de wijn moeten doen, maar ontkomen er ook niet aan om  een zogenaamd succes uit het verleden van zijn garanties voor de toekomst te ontdoen. En zonder meteen te willen opscheppen; het idee is eigenlijk net zo simpel als briljant. Er is namelijk een overschot aan vlees, dus de traditionele gehaktballetjes moeten zo snel mogelijk terug in de soep!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *