In Barneveld zijn ze er dit jaar weer als de kippen bij om een blauw-geel gebaar naar Oekraïne te maken. “Onze gevederde vrienden voelden zich vorig jaar min of meer lotgenoten, toen ook bij hen een grootschalige ruiming dreigde plaats te vinden. En dat verbindt, zeker rond de Paasdagen!” Hennie de Haan kakelt nog even door namens de Nederlandse Pluimveehouders Bond: “Hoe ze dit kleurrijke project hebben geflikt mag Joost (van de Medische dienst) weten, want een productie zoals die van struisvogels is nooit haalbaar gebleken. Maar dit was blijkbaar een eitje en blijkt al broedend ook nog eens een leuk verdienmodel op te leveren. Wat het echter met het cholesterol doet weten we niet, maar wie neemt hen dat nu kwalijk? Oekraïners hebben immers een veel vetter probleem!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *