Het alvast anticiperende informatieoverleg vanmorgen tussen Timmermans en Jetten is naar eigen zeggen perfect verlopen. “Natuurlijk waren er kleine meningsverschillen, maar die verdwenen uiteindelijk als ijskappen voor de zon!” zegt Frans Timmermans knipogend. “We hadden de neus dezelfde kant op staan of vulden elkaar mooi aan,” vult Rob Frans inderdaad mooi aan. “Het probleem is eigenlijk net zo duidelijk als dat het simpel is. De opwarming van de aarde dwingt ons om significant minder energie en drinkwater te verbruiken. Aangezien dat in keukens het meest gebeurt, moeten die verplaatst worden naar de zolder. Daar is het het warmst, omdat warme lucht opstijgt en zolders zich dichterbij de zon bevinden. Die warmte kun je dan weer mooi voor het huishouden gebruiken. Er hoeft op die manier minder lang gekookt of gebraden te worden en het water wordt sneller warm voor de vaat, de was en het douchen!” Frans lacht en neemt het woord in vloeiend Nederlands over. “Rob is zoals je merkt nog echt een jonge hond op dit vlak, want in zijn enthousiasme ziet hij toch een belangrijk punt over het hoofd. De aarde warmt namelijk ook van binnenuit op, dus kun je de keuken ook situeren in de kelder. Daar zit je tevens dichterbij het grondwater, zodat we duurzaam met ons drinkwater kunnen omgaan!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *