“Hij werd er zo rustig van als ik hem op schoot nam, dat ik niet lang hoefde na te denken toen ze me bij het samengaan van de PvdA en GroenLinks als Au Pair vroegen. We hadden ook al eerder afgesproken dat we elkaar vast zouden houden, maar die loyaliteit kwam nu echt tot zijn recht. Naast Jesse genoot ik daar natuurlijk ook in volle teugen van. Vooral als hij ’s avonds in zijn eikeltjespyama met de haartjes nat links van me op de bank kwam zitten om samen ‘Den Haag Vandaag’ te kijken. Dan smolt mijn rode moederhart. Omdat dat hart echter ook groen moest blijven, ben ik hem gaan leren dat één keer per dag douchen meer dan voldoende is, zelfs als dat maar zeven minuten is. Aan het gejengel, gejank en gestampvoet tijdens dat proces kun je dan goed merken dat het eigenlijk nog een kind is. Inmiddels is er zoveel veranderd en hij pubert er dusdanig op los dat ik mijn hart vasthoudt of “opa Frans” hem nog wel wat klusjes wil laten doen of dat ik op zoek moet naar een onderkomen elders!”