“Bij deze deel ik twee hele dikke middelvingers uit!” zegt Rosemarie Kapje (89). “De eerste gaat naar PostNL vanwege de verhoging van de postzegel prijs. Ik had namelijk een schema op mijn voordeur geplakt waarop stond op welke weekdag bij welke buur pakketjes voor mij afgeleverd moesten worden. Zo kon ik elke dag ergens anders een gratis kopje koffie gaan drinken zonder zelf vervelend volk over de vloer te krijgen. Met deze prijsverhoging bestel ik minder pakjes en moet ik zeker drie keer per week zelf koffie zetten. Daardoor ben ik meer thuis en zo ook nog eens een gemakkelijke prooi voor mijn kleinkinderen, die elke dag zullen komen schooien om mij kaal te plukken. De tweede middelvinger gaat daarom naar de Europese Commissie die besloten heeft om de wolf niet meer te beschermen, want die boezemde alle jonge Kapjes zoveel angst in dat ze grootmoeder tot nu toe links lieten liggen. Maar dat sprookje is nu over!”