Terwijl de supermarkten nog niet weten of ze zich geflest moeten voelen door de statiegeldregeling, blikt de Milieudienst alweer vooruit om het gebruik van plastic bakjes significant tegen te gaan. “Mensen leasen ook de vette bakken die op hun oprit staan”, zegt woordvoerster Poly Meer. “In de snackbar passen we dit systeem dus ook toe, zodat men de eigen verantwoordelijkheid voor het klimaat blijft voelen en er zorgvuldig mee omgaat. Voor diegenen die de plastic producten niet kunnen of willen leasen is er het winkelwagentjesprincipe. In elke patatzaak staat bij de ingang een rij bakjes waarvan men er voor twee euro per stuk net zo veel af kan halen als men wil, om die daarna helemaal vol te gooien. En of je het nu ter plekke of thuis op eet; we wensen u een smakelijke en duurzame maaltijd!”