De Goedheiligman pakt verrassend uit terwijl het pas augustus is: “Dat gezever over mijn bestaansrecht heeft inmiddels een langere baard dan ik. Het wordt dus tijd dat ik sommige azijnpissers eens flink onder uit de zak geef! Want waar is de tijd gebleven dat zwart en wit gezellig wachtten tot er een vreemdeling aan de deur klopte die meer dan welkom was? De tijd dat daken nog veilig waren voor mij en mijn pieten zo zonder zonnepanelen. De tijd dat er door kinderen nog verbindend gezongen werd in plaats van al rappend een mes in elkaars lijf te steken. Al dat huidige gesodemijter ben ik meer dan zat. Zwart en wit worden ineens grijs en alles moet gembermeutraal zijn; eerst mijn zwarte piet kwijt, nu dus mijn noten, ik voel me inmiddels totaal ontmand. Door de inflatie zijn chocoladeletters en strooigoed onbetaalbaar en hoewel ik inmiddels zelf een fossiel ben, mag ik geen fossiele brandstof meer voor mijn boot gebruiken. En God (die andere goedheiligman waar geen mens meer in gelooft) weet wat er nog komen gaat! Ik heb deze week dan ook spoedoverleg gehad met mijn staf en met marsepijn in het hart besloten dat ik mijn Nederlandse tour definitief ga cancelen. Het is klaar, ik ben moegestreden en heb niets meer te geven. Het kan niet van één kant blijven komen. Ik ben toch zeker Sinterklaas niet!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *