“Voor 60 plussers zal het nieuwste Omroep Max programma ‘Uit De Oude Doos!’ de ondeugendste herinneringen oproepen. Aan bijvoorbeeld ‘Eén Van de Acht’ van Mies Bouwman of aan het immer romantische radioprogramma Candlelight.”  Annick Dotes, woordvoerster van Omroep Max is razend enthousiast als ze het nieuwe format van Cruciflix presenteert. “In dit programma komen behoeftes uit de tijdsgeest van toen en nu op een intieme manier samen. Acht vrouwelijke 70+ BN’ers toveren per aflevering een bijzonder gedicht uit hun oude doos en moeten dan met een smeuïg verhaal de kijker proberen te overtuigen hoe dat daar terecht is gekomen. De senior die dit het meest prikkelend doet, gaat met een passende prijs naar huis. Het programma heeft tevens raakvlakken met Max Geheugentrainer. De kijker moet dit namelijk niet alleen aanhoren, maar ook nog eens onthouden, want zij bepalen welk verhaal het beste te pruimen is en wie er dus als enige niet wordt gecanceld. Het geheel zal worden gepresenteerd door ervaringsdeskundige en TV-persoonlijkheid Johan Derksen die hier aftrapt met een afsluitend gedicht:

Mensen, mensen wat trof mij vorig jaar een onwelriekend schandaal
ik ging in mijn dronken jeugd namelijk met een kaars aan de haal
Die plaatste ik in eerste en tweede instantie tussen haar benen
hoewel ik zelf liever spreek van tussen haar beide grote tenen
Fatsoensrakkers en muurbloempjes uit werkelijk het hele land
schreeuwden toen misbruik, stoerdoenerij, moord en  brand
Ik moest worden gecanceld totdat ik boetedoening had gedaan
maar de hele affaire is uiteindelijk als een nachtkaars uitgegaan
Kaarsen gebruik ik dus nu alleen nog als romantisch licht
als ik met deze pennenvrucht weer eens een vagina dicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *