“De huidige tijdsgeest stoelt op de maakbare maatschappij. Op die manier kunnen we namelijk allemaal op de stoel van de Schepper gaan zitten!” opent hoofdredacteur Sebastiaan J. Bitterzoet de serie artikelen die de komende zondagen in ons magazine te vinden zal zijn. “De Zondag is toch nog steeds een beetje een Zen-dag waarbij bezinning, zo u wilt bezenning, en een goed gesprek met familie en/of vrienden over een hedendaags spiritueel thema centraal staan. Laten we hierbij echter de naastenliefde goed in ogenschouw blijven houden en elkaar niet meteen de hel toewensen, want de invloed van het woord is groter dan u denkt. Daar is zelfs een heel boek over geschreven!
Ondanks de ruime diversiteit die er anno 2023 in de LHBTIA+ wereld is, ga ik in deze serie iedereen op basis van argumenten proberen te overtuigen: God is een vrouw! Het is wellicht even slikken en velen zullen zich nu gepasseerd, buitengesloten en mogelijk gediscrimineerd voelen, maar dan moeten we gewoon, net als die sterke vrouw Eva, maar even door de zure appel heen. Een fijne zondag en tot volgende week!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *