“De kus van de spanjaard Rubiales was een feestelijke en toch draait hij mogelijk de cel in, dus nu gaan bij ons alle alarmbellen af”, zegt een woordvoerder van het Vaticaan.” De kus van Judas Iskariot had een hoog NSB gehalte, waardoor hij sindsdien brandt in de Hel. Maar door de huidige tijdsgeest moeten we die verraderlijke situatie toch diepgaander onderzoeken. Het complexe daarbij is dat mannenliefde in onze Kerk al jaren ingeburgerd is en we op dat vlak eigenlijk al uiterst modern en inclusief zijn. Om de Bijbel echter ook up to date te houden, zodat die het juiste woord blijft verkondingen, zoeken we nog twee antwoorden, waarbij we er van balen dat we destijds geen VAR hadden. 1: Werd er gezoend met wederzijdse goedkeuring en  2: Was Judas in de Heere?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *