Tijdens de snuffelstage zien vrouwen de beoogde man in hun huis als gast, sloven ze zich uit en leggen je in de watten, maar zodra het een gezamenlijk liefdesstulpje betreft, begint het gejammer. Zij zouden de rommel steeds alleen moeten opruimen en ook nog eens het initiatief daartoe moeten nemen. Maar het grappige hierbij is dat vrouwen juist alles naar zich toe trekken, omdat de man het niet doet zoals zij het doen. Een vrouw zal een asbak net voor het bezoek arriveert nog even schoonmaken. Vervolgens krijgt de man een smerige sneer, omdat hij dat nooit doet. Nee, wij mannen denken logisch en effectief. Als we hem nu schoonmaken, wordt hij meteen weer vies, dus kunnen we dat beter doen als het bezoek weg is. En met het bezoek is vervolgens ook de reden tot schoonmaken verdwenen!
Vrouwen denken echter nog steeds dat zij verantwoordelijk worden gehouden voor dit soort zaken, dus willen ze bij hun gasten vooral geen verkeerde indruk achterlaten. Bij vrouwelijke gasten dan, want het mannelijk deel van het bezoek interesseert het niet, valt het niet op, of doet daar niet moeilijk over. Het is dus eigenlijk een fictieve strijd tussen vrouwen onderling en daar moeten wij mannen dagelijks, dus niet maar één keer per maand, onterecht en keihard voor bloeden. Daarnaast is het inconsequent, want bij het schoonhouden van het toilet denkt de gewaarschuwde man voor twee: als ik het doe voordat het bezoek komt, is het prima. Maar nee, vrouwen vinden dan weer dat dit elke dag moet, los van welk bezoek ook. Eigenlijk is de bereidheid van mannen ruimschoots aanwezig, maar liggen de tolerantiegrenzen te ver uit elkaar. Tegen de tijd dat de man vindt dat hij in actie moet komen, is de vrouwelijke grens al mijlenver overschreden. De vrouw stelt gewoon te hoge eisen aan zichzelf en zo gauw ze dat beseft, vindt ze ineens dat wij haar daarom zouden moeten helpen, of het zelfs totaal van haar over zouden moeten nemen. Dat is dus klinkklare anti-emancipatie en onzin. Maar geef je daar als man niet aan toe, ben je een luie ouderwetse rolbevestigende lamzak! Geef je er wel aan toe, zit je met een hoop onnodig werk, waarop door diezelfde vrouw weer een vracht aan kritiek wordt geleverd, want je doet het, hoe dan ook, ook nooit goed. In dit laatste geval, van aanhoudende onderdanigheid en ondergane kritiek, word je aan het eind van de rit zelfs keihard gedumpt, want vrouwen hebben uiteindelijk liever een spannende foute man, dan een slaafse lieve lobbes die haar ook nog eens dagelijks als een prinsesje behandelt.

Lees hier aflevering 1: https://cyniclowns.online/2023/10/22/twee-genders-een-zondagse-serie-over-ouderwetse-verhoudingen-tussen-man-en-vrouw-en-vice-versa-aflevering-1/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *