Een compromis voor wat betreft het schoonmaken van de wc lijkt helaas niet te bestaan. Of de vrouw ergert zich dagen aan het vieze toilet, of de man baalt dat hij elke dag iets moet poetsen dat hij niet eens vies vindt. Water bij de wijn is ook geen oplossing, omdat je dan zelfs vaker het toilet bevuilt. Een schoonmaker m/v is dat echter wel, want laten we eerlijk zijn, zowel man als vrouw vinden het sanitair schoonhouden geen leuk werkje. Deze m/v wordt er gewoon voor betaald, kan meteen het hele huis doen inclusief de asbakken en levert een hoop vrije tijd op. Het scheelt je dus veel gezeur en vervelende klusjes. De meeste mannen juichen dit dan ook toe en hebben de centen er graag voor over. De vrouwen helaas weer niet: “Geen vreemde in mijn huis, zeker geen wijf!” En als dat geen probleem is, willen ze er sowieso bij in de buurt blijven om zeker te zijn dat het gaat zoals zij het willen en vooral om te voorkomen dat de heer des huizes ook nog eens grondig door deze dame onderhanden wordt genomen. Maar ook dan voelen ze zich schuldig, omdat ze zelf niets doen en gaan ze de duurbetaalde huishoudhulp zelfs helpen.
Zo sociaal zijn wij mannen zeker niet en dat is ook simpel en logisch te verklaren. Vrouwen handelen en praten vanuit hun gevoel, terwijl mannen dit doorgaans doen vanuit hun verstand. Daarin verschillen we niet alleen van elkaar, maar gelukkig voor de dames ook van de dieren, waarbij alleen het recht van de sterkste geldt. Als die natuurwet namelijk ook bij de mens van toepassing zou zijn geweest, kwam de vrouw er pas echt bekaaid af, maar dat privilege en de logica daarvan ontgaat de lieve dames dan weer. Mannen zeggen: “Dat is de natuur!” terwijl vrouwen het alleen maar zielig vinden als zo’n gemene boze leeuw weer eens een kreupel gnoetje te grazen neemt. Maar dat gebeurt slechts door honger en overlevingsdrang en komt niet voort uit ruzie over een asbak of het toilet. Dieren zullen nooit zinloos geweld toepassen, behalve als het dier en zijn leefgebied worden verpest. Zoals de kat die nog wel op muizen jaagt, maar er na de vangst alleen maar pijnlijk en slopend mee speelt, omdat er een blik kattenvoer in de aanbieding was waarvoor de vrouw, wel altijd op jacht naar een koopje, ook nog een volle tank heeft leeggereden.
Toch houden wij van vrouwen. We vergeven en begrijpen hen, wat ook volkomen logisch is, omdat wij voor vijftig procent uit geheel vrouwelijk materiaal bestaan. Het X chromosoom. Vrouwen zijn namelijk XX en mannen XY. Je kunt het hen dus niet kwalijk nemen dat ze de plank wat mannen betreft volledig misslaan. Bij hen ontbreekt immers het mannelijke Y chromosoom. Tot volgende week zondag!

Lees hier aflevering 1: https://cyniclowns.online/2023/10/22/twee-genders-een-zondagse-serie-over-ouderwetse-verhoudingen-tussen-man-en-vrouw-en-vice-versa-aflevering-1/
Lees hier aflevering 2: https://cyniclowns.online/2023/10/29/twee-genders-zondagse-serie-over-ouderwetse-verhoudingen-tussen-man-en-vrouw-en-vice-versa-afl-2/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *