“De mens vraagt zich al eeuwen af wat er na de dood is. Een steeds groter wordende groep is echter ook zeer benieuwd naar het verloop van de eigen uitvaart. En dat gaat veel verder dan fantaseren over opgebaard liggen in een openstaande kist. Met name wie er allemaal langskomt en wie er daarvan naar de snotterlap grijpt, blijkt een hot item te zijn. Is dat huilen aangeleerd sociaal wenselijk gedrag onder het motto “De rest huilt, dus we huilen gezellig mee” en blijkt bij een schijndood minstens tachtig procent flink te balen dat je niet van deze aardkloot af bent? Of voelt men zich hopeloos verloren door het verlies van jou als naaste?  Welnu, al deze brandende vraagstukken komen in dit nieuwe programma aan bod.” Ad H. Deesem van Cruciflix is echt laaiend enthousiast bij de presentatie van dit nieuwe format en probeert dat vuur over te brengen. “De ‘overledene’ weet dat het hele circus nep is, maar de nabestaanden niet. De ‘dode’ heeft van tevoren een lijst ingediend van het verwachte aantal bezoekers op zijn uitvaart en het aantal dat daarbij  jammerlijk gaat staan snotteren. Mocht deze grafstemming echter niet bereikt worden, en dat weet de hoofdrolspeler dan weer niet, dan wordt de wens van de nabestaanden gevolgd en kan de deelnemer zelfs zijn eigen crematie levend meemaken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *