Was vroeger het wegkwijnen achter de geraniums, om pas na een week dood gevonden te worden door je buren, nog populair; in de virtuele wereld kun je doorleven terwijl je al jaren dood bent. Het gaat om liken, waardoor niets meer is wat het lijkt. Volgens facebookprofielen leiden we namelijk een groots en meeslepend leven. De profieleigenaar gaat daar zelf ook in geloven en wordt vanaf dat moment geleefd. Het dagelijks gepusht worden bijvoorbeeld om onbekende jarige jobjes onder je door Facebook voorgestelde vrienden te feliciteren, bevorderen het sociaalwenselijk hooggeachte aanzien. Handige en slimme algoritmen zetten ons op een verkeerd been, welke aandoening inclusief slachtofferrol daarna optimaal wordt uitgemolken om hernieuwde aandacht te genereren. Om echter je status significant te verbeteren, volgt hier een top 3 van handige tips.
(virtueel tromgeroffel)
3: Koester vervelende, zwaar emotionele situaties. Dit “heerlijke gewentel in ellende” levert gegarandeerd begrip, medeleven en de meest uiteenlopende emoticons op.
2: Meld zoveel mogelijk sterfgevallen en herdenk die vervolgens wanneer het maar kan. Pas wel op met het reeds gebruikte aantal opa’s en oma’s.
1: Verander je geboortedatum maandelijks en val steeds opnieuw in een warm bad van wereldwijde felicitaties en virtuele knuffels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *