“Het is momenteel helemaal hot. Een beetje steekpartij ontbreekt dan ook niet meer in het dagelijkse ritme.” Ad H. Deesem van Cyniclown Magazine spreekt met voedseldeskundige Norbert Tofu. “Het gebrek aan echt vlees heeft een grotere impact dan we allemaal hebben willen geloven. En dan praat ik niet over de voedingswaarden, maar over de rituelen die bij het consumeren van vlees horen. Het doelbewust vastzetten van een stuk doorbloed weefsel met een vork, om het daarna met een goed in de hand liggend mes te doorklieven totdat het water je in de mond loopt. Dat gevoel is voor de meesten van ons inmiddels een onbetaalbare en onmisbare beleving geworden. Omdat men echter aan voedingswaarden niets te kort komt, gaat men als een kat op zoek naar een muis voor het broodnodige en bloederige spelelement!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *