“Ik had nooit gedacht dat ik de complotkaart nog eens zou trekken, maar hier prik ik graag even doorheen. Dat zelfs iets simpels als ‘het woord van het jaar’ de polarisatie in dit land al 3 jaar een dikke boost geeft en dat allemaal gebeurt onder het toeziend oog van ‘De Grote Van Dale’ spreekt namelijk boekdelen! Het winnende woord ‘Prikspijt’ in 2021 was al voor tweeërlei uitleg vatbaar, terwijl ‘Splijtprik’ gezien de twee kampen die er ontstonden veel meer van toepassing zou zijn geweest. ‘Energiearmoede’ in 2022 maakte die kloof alleen nog maar groter en nu zou ‘Graaiflatie’ onterecht met de titel van 2023 gaan lopen.  Wij hebben beroep aangetekend tegen dit besluit en tevens een vergunning aangevraagd voor een landelijke doch geweldloze protestmars tegen deze ‘woordwaanzin’, hoewel er binnen onze organisatie ook steeds meer stemmen opgaan voor ‘woordwaarheid’”, vertelt Opper Klimaat-klever Bjorn van der Kit met een getergd gezicht. “Als onze wens niet wordt gehonoreerd plakken we dat klote-woordenboek helemaal dicht, want hoeveel bomen verdwijnen er jaarlijks in die Dikke Van Dale? Hoeveel mensen kunnen er überhaupt nog lezen? Wij zijn dus niet de grote vandalen, maar zij! We richtten ons op de A12 en op kunst omdat je ergens moet beginnen, maar ook wij weten hoe slecht lijm is voor de natuur. ‘Klimaatklevers’ had echter moeten winnen, terwijl wij ‘Plaktivisten’ nog gevatter vinden!” Simon Letterman, van het Platform Voor Wordfeud & Scrabble (PVWS),  deelt deze mening totaal niet. “Het scheelt toch 2 letters, waarmee je vet kunt scoren, alhoewel ik ook een zwak heb voor het woord dat je opeens weer ziet opborrelen: vaccinatiefascinatie!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *