Wout de Ruiter, lid van de bereden politie, briest samen met zijn paard nog even na. “De BOA’s hadden een vergunning voor een stiltedemonstratie, maar als je zag met hoeveel toeters en bellen ze vooraf al aan kwamen zetten, was er alle reden om onze inmiddels openliggende wenkbrauwen te fronsen. En die alertheid bleek niet voor niets. Toen ze ook onophoudelijk mensen bleven optrommelen,  moesten we wel ingrijpen!” De 19-jarige  tweeling Loesje en Eusje, dochters van een BOA, willen er in het kader van de gekozen demonstratievorm eigenlijk niets over zeggen, maar overtreden toch de stilteregels:  “Het had zo’n mooie dag kunnen worden tegen zinloos geweld, maar uiteindelijk hebben we onze medestanders zinloos gebeld!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *